dimarts, 18 de març del 2008

LA IMPORTÀNCIA DE LA MÚSICA

Avui, entre moltes altres coses, hem estat parlant de la música en les pel·lícules. La música és un element imprescindible per les pel·lícules. De fet, la música és el que fa d'una pel·lícula, una GRAN pel·lícula (bé, o una mala pel·lícula si no saps triar la melodia adeqüada... o, fins i tot, un silenci en el moment precís). És la música la que dóna sentit a l'escena, i hi posa les emocions. La música et pot fer riure, et pot fer plorar, et pot fer posar nerviós, et pot fer treure tota la ràbia,... La música fa ressaltar les emocions d'un personatge o transmetre la sensació que t'aporta un paissatge, etc.
Sovint la gent treu importància a aquest factor i no se n'adona que és un element bàsic perquè una pel·lícula funcioni. Es dóna molta importància a com actuen els actors, a l'argument, etc. però mai ningú fixa la mirada cap a la música. Si comparem una escena d'una pel·lícula o sèrie de TV amb música i sense, notarem molt la diferència, i prendrem consciència del que significa de veritat. La melodia fa que ens fiquem dins la pantalla, dins de la història que s'està explicant, fa que ens capturi i que entenguem millor el que se'ns vol transmetre.

Per això, avui vull homenatjar les BSO (Bandes Sonores Originals), recomant-vos alguns dels autors que han fet història en aquest món i que a mi, personalment, són dels que més m'agraden.
Poso també una fotografia d'una de les pel·lícules on han evocat el seu talent... si cliqueu sobre dels noms, trobareu la llista complerta de les seves BSO.

Aquí els teniu, indagueu pel vostre compte i descobriu noves sensacions!